Ajándékutalvány
beváltása


Festmény ajándékba - Izabella Dolhai Art

Gyakran
felmerülő
kérdések

MILYEN MÉRETET VÁLASSZ A FESTMÉNY VÁSÁRLÁS SORÁN?

A méret választás függ a személyek számától és a témától. Ha több személyben gondolkodsz, mindenképpen a nagyobb méretek választása az ideális.

Olajfestmény:
– 1 személy esetén már az 30x40 cm-es méret is megfelelő.

– 2 személy esetén már minimum 40x50 cm-es méretben érdemes gondolkozni.

– 3-4 személy esetén pedig az 50x60 cm-es méret mutat a legszebben.

Akvarell festmény:
– Az akvarell képek esetében A4-es és A3-as méret választható.

– Ebben az esetben a téma komplexitása határozza meg a munka ajánlott méretét. Például egy erdei madárról készült akvarellhez elegendő lehet az A4-es méret, de ha a madarat egy bonyolultabb háttérbe helyezzük, akkor már az A3-as méret jobb lehet.

Milyen anyagra KÉSZÜLNEK A FESTMÉNYEK?

A festmény vásárlás során különböző technikák közül választhatsz.

Az akvarell képeket jó minőségű, kifejezetten erre a célra használatos akvarell papírra készítem.

Az olaj festményeket feszített vászonra festem.

KERETTEL EGYÜTT IS vásárolható FESTMÉNY?

Nem, jelenleg csak keret nélkül vállalok festményeket.

A keret kiválasztása nagyban függ a festmény elhelyezésétől, így ezt a döntést inkább a leendő tulajdonosra bízom. Olajfestmények esetében egyébként sokszor nincs is szükség keretre, önmagukban is kerek egész megjelenésük miatt.

MENNYI IDŐ ALATT érkezik meg A festmény?

A festmény elkészítését a részletek megbeszélésétől számítva 20 munkanap alatt tudom garantálni. Ezt követően pár napon belül számíthatsz a kiszállításra. Ha a festmény ajándékba készül, akkor ezzel érdemes kalkulálnod!

Amennyiben szeretnéd hamarabb megkapni festményt, akkor jelezd a megrendeléskor. Igyekszem priorizálni a sürgős rendeléseket és erről minden esetben időben visszajelzek.

HOGYAN történik a fizetés?

A festmény vásárlás során a kép árát a csomag átvételekor utánvéttel tudod kifizetni.

Ha a festmény ajándékba készülne, akkor válassz bátran ajándékutalványt: így a megajándékozott dönthet a részletekről! Ilyenkor átutalással tudsz fizetni.

MILYEN TECHNIKÁT érdemes választani a festményhez?

A megfelelő technika függ a festmény témájától, az általad kedvelt stílustól és attól, hogy milyen hamar szeretnéd átvenni a festményt.

Téma:

-Portrékhoz inkább az olaj technika ajánlott, mivel ez a módszer részletgazdagabb és pontosabb képalkotást tesz lehetővé.

-Kisállatportréhoz, tájképhez, csendélethez és hangulatfestményhez mindkét technika kiválóan alkalmas.

Stílus:

- Az olajjal készült festmények klasszikusabb hatást keltenek és időtállóbbak.

- Az akvarrellel készült képek lazább, könnyedebb hatást keltenek. Frissek és lendületesek, így kevésbé pontos és részletgazdag képet eredményeznek.

Elkészítési idő:

- Egy olajfestmény elkészítése lényegesen hosszabb folyamat, hiszen a festéket több rétegben kell felvinni a vászonra. Emellett a festék nagyon lassan szárad, emiatt egy ilyen kép elkészítése több hétig tartó folyamat. Emiatt a megrendeléstől számított 20 munkanapon belül tudom vállalni a festmény elkészítését.

- Az akvarell technikával készült képek jellemzően rövidebb idő alatt elkészülnek. Ha rövid időn belül szükséged van a képre, akkor mindenképpen ezt a technikát javaslom.

LEHET-E TÖBB FÉNYKÉPBŐL ÖSSZEÁLLÍTANI AZ ANYAGOT EGY FESTMÉNYHEZ?

Igen, van lehetőség arra, hogy több fotóból álljon össze a festmény. Ami fontos lehet ebben az esetben az az, hogy portrék esetében, csak azt tudom lerajzolni, amit látok. Mivel nem ismerem a portrék alanyait, így csak a fotók alapján tudom őket megörökíteni. Egyéb témák esetében (például absztrakt, nonfiguratív, táj) van rá mód, hogy képzeletből vagy neten elérhető fotók alapján dolgozzak.

MENNYIBE KERÜL A SZÁLLÍTÁS?

 A szállítás belföldön minden esetben ingyenes. Külföldi cím esetén érdeklődj a megrendelés során, mivel a szállítási költség országonként eltérő.

HOGYAN JUT EL A FESTMÉNY A MEGRENDELŐHÖZ?

A kisebb akvarell festményeket, melyek akvarell papírra készülnek, postázva küldöm, a nagyobb, főleg a vászonra készült olajfestményeket Foxposttal tudom eljuttatni a hozzád legközelebb eső automatába.

Hogyan lehet Áfás számlát kérni a vásárolt festényről?

A festmény vásárlás során az értékesítéséről minden esetben számlát állítok ki, mely alanyi adómentesség miatt nem tartalmaz áfát.